Home Zelfbeeld verbeteren Zelfbeeld verbeteren

Zelfbeeld verbeteren

Mijn zelfbeeld verbeteren, hier is mijn verhaal.

Hoe ik mij zenuwen onder controle kreeg, mijn zelfbeeld verbeteren kon en weer zelfvertrouwen kreeg.

Al zo lang ik mij kan herinneren was ik zenuwachtig. Ik had geen zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Vroeger al op school en op mijn sport vereniging thuis. Overal kreeg ik wel een naar gevoel in mij buik en werd ik rood of kon niet meer uit mijn woorden komen. Ook op mijn werk, steeds weer stond ik stijf van de zenuwen. Soms om echt helemaal niets. Ik dacht dat ik er nooit van af kwam. Ik voelde me rot. Maar toch… Ik heb nu al 2 jaar mijn zenuwen onder controle!!! Ook op school en mijn werk. Lees verder als je van je zenuwen af wilt komen. Op de manier die mij hielp en inmiddels heel veel andere mensen.

Dingen laten en tegen opzien

Vroeger bij een examen was ik al dagen ziek van te voren. Buikpijn, misselijk enz.. Na de tandarts, ik kon er niet van slapen. Tot dat ik ging werken werd het niet anders. De eerste dagen waren een drama. Na een half jaar was ik eindelijk gewend op mijn werk en wilde nooit meer ergens anders te moeten wennen. Twee maal kon ik een promotie krijgen maar dat wou ik niet. Stel je voor dat ik het niet kan. Eenmaal heeft een andere werkgever mij benadert om voor hem te komen werken.  Misschien wil ik het wel, maar ik weet wat ik nu heb en straks kan ik het niet. Ik wou dat ik mijn zelfbeeld verbeteren kon. Altijd was ik dat soort dingen afvragend.

Zoveel kansen laten liggen

Mijn wereld werd steeds kleiner. Door gebrek aan vertrouwen in mijzelf kreeg ik dat nare gevoel en daarom liet ik die beter betaalde banen lopen. Daarom ging ik niet verliefd achter iemand aan want dat werd toch niet wat.

Had ik maar

Doordat ik alles uitstelde had ik door de jaren heen vaak het gevoel van: Had ik maar….. Had ik maar die vervolg opleiding gedaan. Had ik maar die wereldreis gemaakt. Had ik dit maar tegen haar gezegd. Had ik maar die baan genomen. Maar altijd maakte ik mij zenuwachtig bij het idee wat er wel niet zou kunnen gebeuren. En altijd was een gebrek aan zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld en het geen wat mij weer inhaalde door de jaren heen. Had ik maar….

Therapie na therapie

Toen ik er steeds meer moeite mee kreeg om zo beperkt te leven wist ik er moet een oplossing komen. En deze kwam er. Maar niet in een jaar en ook niet in twee. 4 jaar lang ben ik bezig geweest om van mijn zenuwen af te komen en weer zelfvertrouwen te krijgen. 4 jaar lang verschillende therapieën voor je zelfbeeld gevolgd en altijd voor de volle honderd 100% inzet. Sommigen therapieën leken erop te gaan slagen maar vaak was dit even en ik kwam weer in mijn oude wereld terecht. Constant zenuwen. 5 x een rij examen moet doen voor mijn auto rijbewijs omdat ik mijn zenuwen niet in bedwang had. Mijn zelfvertrouwen was 0,0% en mijn zelfbeeld was bijna weg.

Ik ben er klaar mee

Ik was er klaar mee. Echt klaar mee. Toen ben ik zelf gaan bij houden wat mij hielp. Ik heb niets uitgesloten en heb bij gehouden wat ik at, dronk en deed. Wat ik sliep, en waar ik heen ging. Wat hielp mij wel en wat niet. Uit eindelijk heeft mij dat een heel eind geholpen met dit overzicht van alle zeken die mij geholpen hebben. Alle 17 tips heb ik voor je op een rijtje gezet. Alleen ik was er nog niet.. Het hielp allemaal een beetje.

Toeval

Het programma wat voor mij echt hielp werd mij onbewust verteld. Op een verjaardag van een vriend vertelde een buurvrouw van hem, over haar dochter die het zelfde probleem had als ik. Zij had een mildere vorm last van haar zenuwen, maar had sinds een jaar nergens last meer van. De buurvrouw had het over blijvend zelfvertrouwen. Ik durfde haar verder niet te vragen wat het was dat heeft later die vriend van mij gedaan aan haar. Voor mij was het de schakel. Kijk eens na je zelf op het moment dat je zenuwachtig bent. Echt veel zelf vertrouwen straal en voel je niet op dat moment.

Toen eindelijk

Met alle dingen die ik bijgehouden had en het doen van deze cursus ben ik sinds twee jaar nooit meer zenuwachtig geweest. Eenmaal wel een klein beetje zenuwen gehad voordat ik geopereerd werd onder narcose. Voor de rest heb ik mijn zenuwen onder controle. En een gezonde dosis zelfvertrouwen.Natuurlijk voel je nog wel een zenuwen maar op een gezonde manier. Geen buikpijn meer of dat ik mij geen raad weet. Mijn zelfvertrouwen is gestegen zoals ik hem altijd al wilde hebben. Ik ben nu wel van baan gewisseld en verdien nu meer omdat ik er vertrouwen in had. Ik durf nu zon stap te maken.

En nu

Ik spreek nu voor 50 mensen zonder te blozen en zonder dat ik niet uit mijn worden kan komen. De tips die ik heb ondervonden en werkten, staan op deze website. De cursus zelfvertrouwen die ik gevolgd heb en voor mij de doorslag gaf staat onder in deze pagina. Dit alles gaat je helpen als je nu klaar bent met dat zenuwachtige gedoe van jezelf en je zelfbeeld wilt verbeteren.

En weet wel dat je de cursus 30 dagen op proef kunt proberen. Denk je straks dat het je niet helpt. Of kun je er niks mee? Dan vraag je gewoon je geld terug en dat krijg je. Maar ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

Geef jezelf een kans

Ik weet zeker dat het je helpt en daarom raad ik je aan als je last hebt van je zenuwen of een gebrek aan zelfvertrouwen om het zeker te proberen.  Wat kun je verliezen? Je krijgt echt je geld weer als je denkt dat het voor jouw niets helpt. Mijn zelfvertrouwen was weg en nu heb ik de laatste twee jaar nog nooit zoveel zelfvertrouwen gehad. Mijn zelfbeeld is ook totaal verbeterd. En juist hierdoor krijg je het nog meer zelfvertrouwen. Hoe dat werkt word je precies uitgelegd.

Meer weten over de zelfbeeld? Klik hier

zelfbeeld verbeteren