Home zenuwen onder controle houden Zenuwen onder controle houden

Zenuwen onder controle houden

Zenuwen onder controle houden.

Jij wilt je zenuwen onder controle houden? Maar dan moet je wel eerst wat weten over zenuwen.

Want wie en waarom spelen die zenuwen op. Krijg je ze wel onder controle? Geloof mij het kan echt! Maar je moet wel weten wat er speelt.

Mensen met zelfvertrouwen zijn nooit onzeker. Nooit?

Ook niet als ze op een bruiloft een speech moeten geven voor vijfhonderd man? Ook niet als ze een belangrijk sollicitatiegesprek hebben? Niemand is altijd zeker. In elk geval niet op deze planeet. Ieder mens twijfelt wel eens. Iedereen heeft zwakke momenten en is soms onzeker. Niets is daar mis mee, want het hoort bij het leven. Elke keer als we buiten onze comfort zone stappen, krijgen we te maken met onzekerheid.

Mensen met zelfvertrouwen zijn extrovert.


We denken dat mensen met zelfvertrouwen automatisch meer op de voorgrond treden. Want als je zelfvertrouwen hebt, waarom zou je dan bescheiden zijn? Dus zijn mensen met veel zelfvertrouwen, makkelijk in de omgang en  goed aanwezig. Dat hoeft niet. Ook introverte en rustige mensen kunnen een goed zelfvertrouwen hebben. Iemand die niet op de voorgrond treed, kan wel degelijk zelfvertrouwen hebben. Je hoeft er niet mee te koop te lopen. Zekerheid of onzekerheid hebben weinig te maken met hoe je geboren bent.

Als je succesvol bent hoef je je zenuwen niet onder controle te houden?

We denken: Als ik mijn doelen heb bereik, dan voel ik me zeker.  Dat lijkt logisch. Maar het heeft één enorm nadeel: bereiken we die doelen niet, dan voelen we ons slecht. Dan voel je zeker, wat je ook doet.
Of je slaagt of mislukt, voel je je goed er over.

Zekerheid is goed, onzekerheid is slecht.


We willen allemaal meer zelfvertrouwen en minder onzekerheid. Toch is een beetje onzekerheid niet slecht. Onzekerheid houd je scherp: het zorgt ervoor dat je beter nadenkt voor je iets doet. Het zorgt ervoor dat je alles in een ander daglicht  ziet.

Zelfvertrouwen heb je of niet.


Denk je dat mensen met veel zelfvertrouwen zo zijn geboren? Gedeeltelijk heb je gelijk. We worden allemaal geboren met zelfvertrouwen. Kijk maar eens naar kinderen: alles wat ze doen is nieuw voor hen. Niets is echt makkelijk. En toch geloven ze in zichzelf en aarzelen niet om door te zetten. Dat talent heb jij ook van nature .

Om je zenuwen onder controle te houden, moet je vooral veel doen.


Je moet je grenzen verleggen, doelen bereiken en uit je comfortabele zone stappen. Als je dat doet, krijg je daarna zelfvertrouwen. Gedeeltelijk klopt dat wel, want door dingen te doen leer je jezelf dat je ze kunt doen. En dat geeft vertrouwen in je eigen vaardigheden. Op deze manier leer je je zenuwen onder controle te houden.

Voor meer zelfvertrouwen moet je beterder worden.


Dit is een denkkronkel: “Om meer zelfvertrouwen te hebben, moet ik eerst nieuwe vaardigheden leren. Ik moet eerst mijn karakter veranderen. Ik moet eerst mijn slechte eigenschappen overwinnen.Dat hoeft gelukkig niet. Je hoeft niet te veranderen. Zelfvertrouwen komt voor een groot deel voort uit zelfacceptatie.

 

 Wil je een sterk en blijvend zelfvertrouwen en je zenuwen onder controle houden?

Voel je zeker en sterk, in elke situatie. Ontwikkel een sterk zelfvertrouwen voor de rest van je leven
“Ik heb echt heel veel aan de cursus zelfvertrouwen gehad, het heeft mijn leven echt veranderd. Ik voel me veel zekerder en durf ook weer dingen te doen. Ik sta steviger in mijn schoenen en hecht minder waarde aan wat anderen van mij denken. Het leven is zoveel leuker zo. Het werkt!”

Wil jij je zenuwen onder controle houden?? Voor de rest van je leven?

Wat te doen tegen zenuwen